Стало відомо, про що свідчить участь посла Франції в інавгурації Путіна

Участь Франції в так званій інавгурації Путіна є або шизофренією, або цинічним проявом справжніх намірів, вважає колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак. За його словами, сьогодні лідери ЄС будуть проходити тест «на сцикотність»

Президент Франції Еммануель Макрон продовжує збирати хвилю критики через рішення відправити свого посла на інавгурацію російського диктатора Володимира Путіна.

Стало відомо, про що свідчить участь посла Франції в інавгурації Путіна

Еммануель Макрон

"Як на мене, бути "яструбом" у військовій антидиктаторській коаліції і посилати свого посла на інавгурацію диктатора, щодо якого виданий ордер на арешт МКС, — це або глибока політична шизофренія, або цинічний прояв справжніх політичних намірів",

— відзначив Чумак.

Політик відзначив, що у Макрона є ще трохи часу і висловив сподівання, що він все ж передумає відправляти свого посла на інавгурацію кремлівського диктатора.

Також Чумак сподівається, що країни G7 і ЄС координують дії своїх посольств не тільки у Києві, а і у Москві і їх послів не буде сьогодні у Кремлі.

"А взагалі, сьогодні більшість демократичних країн проходять у Москві тест на "сцикотність" vs поваги до демократичних цінностей",

— додав Чумак.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді жорстко розкритикували Еммануеля Макрона за його рішення відправити свого посла на інавгурацію кремлівського диктатора Володимира Путіна. У парламенті відзначають, що таке рішення є щонайменше дивним, адже Франція послідовно засуджувала проведення так званих путінських виборів на окупованих територій під дулами автоматів, і говорила, що вони не є вільними та демократичними.

При цьому у Верховній Раді не розуміють, як Макрон може говорити про готовність ввести війська в Україну і допомогти їх в боротьбі з Росією і в той же час дозволяти своєму послу вітати Путіна з перемогою і переобранням на пост президента.

Wiki




Актуально

Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.