Ексдиректор столичної ритуальної служби відшкодував місту 16 мільйонів гривень, виплачених “мертвим душам"

Ексдиректор столичної ритуальної служби відшкодував місту 16 мільйонів гривень, виплачених “мертвим душам

Ексдиректор столичної ритуальної служби відшкодував місту 16 мільйонів гривень, виплачених “мертвим душам"

Ексдиректор столичної ритуальної служби відшкодував 16 млн гривень, які заплатили “мертвим душам” за прибирання кладовищ. Посадовця та його спільницю у минулому році викрили на внесенні неправдивих даних щодо “прибиральників” та нарахування їм зарплати. Наразі відшкодовані кошти перераховано на рахунок Київської міської ради.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури та інформації ГУ Нацполіції в Києві.

Згідно з повідомленнями, столичною поліцією та Київською міською прокуратурою вжито заходів задля реального відшкодування столичному бюджету майже 16 млн гривень збитків, завданих колишнім директором Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається що посадовець і його спільниця протягом 2020-2023 років давали вказівки підлеглим вносити до табелів обліку робочого часу неправдиві дані щодо прибиральників. На підставі цих даних “мертвим душам” нараховували зарплату. У подальшому гроші з їхніх зарплатних карток знімали організатори схеми.

Як встановило слідство, за цією схемою зі столичного бюджету “прибиральникам” було сплачено майже 32 млн гривень.

Посадовцю та його спільниці було повідомлено про підозру в неодноразовому заволодінні бюджетними коштами територіальної громади столиці в особливо великих розмірах (ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

Підозрюваний – колишній директор ритуальної служби визнав свою вину, погодився на співпрацю зі слідством та відшкодував майже 16 млн гривень завданої шкоди. Відшкодовані кошти перераховано на рахунок Київської міської ради.

Wiki




Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.