Потрібно конфіскувати ВСІ 300 млрд доларів активів росії й передати їх Україні-Яценюк

Потрібно конфіскувати ВСІ 300 млрд доларів активів росії й передати їх Україні-Яценюк

Заморожені активи рф мають бути повністю передані Україні: Київський безпековий форум та інші лідери закликають до негайних заходів на саміті G7 для забезпечення перемоги України над агресором.

Учора посли ЄС погодили спрямування прибутків від заморожених російських активів — до 3 мільярдів євро на рік — головним чином на фінансування закупівлі зброї для України.

Київський безпековий форум (КБФ) активно працює над тим, щоб заморожені активи росії були спрямовані на користь України. Минулої осені у Financial Times було оприлюднено ініційоване КБФ звернення з обґрунтуванням конфіскації цих активів, підписане провідними світовими політиками та економістами.

"Вітаю рішення ЄС, ці кошти потрібні Україні. Але це — 1% від заморожених суверенних активів рф. Потрібно конфіскувати всі 300 млрд доларі активів росії й передати їх Україні. Це найбільш ефективний крок для перемоги демократичного світу у війні, від якої залежить майбутнє цивілізації. Профінансувати перемогу України коштом агресора — морально справедливо й економічно обґрунтовано"- написав Арсеній Яценюк.

Алгоритм рішення надали США.

Закон "Про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців" (REPO Act) базується на принципах контрзаходів, які передбачені статтями Комісії міжнародного права ООН й можуть призупиняти юридичні зобовʼязання щодо росії. REPO дозволяє передачу Україні зморожених в США активів рф.

"Вчасне прийняття правильного рішення є критично важливим. Саміт G7, що відбудеться в червні, стане найкращим моментом для ухвалення остаточного рішення щодо конфіскації російських активів",- вважає Яценюк.

Для перемоги демократичного світу потрібна політична воля лідерів, які зможуть забезпечити тріумф світла над темрявою.

Нагадаймо, що постійні представники країн-членів Європейського Союзу 8 травня схвалили передачу надходжень від оподатковуваних надприбутків заморожених російських активів Україні, що є останнім кроком для запровадження цього механізму.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому "Telegram"-овому каналі та Facebook!

Wiki




Актуально

Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.