На Харківщині судитимуть колишню вчительку, яка під час окупації "здавала" односельчан

жінка в синій куртці та прапор днр

На Харківщині будуть судити колишню вчительку молодших класів, яка під час окупації свого села стала пособницею росіян та "здавала" їм інформацію про односельчан, які мали проукраїнську позицію. Їй інкриміновано пособництво державі-агресору. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура у своєму офіційному Telegram каналі.

У повідомленні йдеться, що жителів села, які мали причетність до українських державних структур або були учасниками АТО, відправляли до російських катівень за наводками колаборантки.

"За її наводкою російські військові викрали та відвезли до катівні депутата сільської ради, учасника АТО та батька діючого співробітника Національної поліції України", – повідомила Харківська обласна прокуратура.

Крім того, варто зауважити, що до всіх затриманих проукраїнських громадян застосовували тортури.

"Всіх затриманих били, застосували до них психологічний тиск, тривалий час утримували без їжі та питної води", – йдеться в повідомленні.

Таким чином окупанти намагалися змусити людей перейти на бік держави-агресора та співпрацювати з росіянами, надаючи всі відомі розвіддані.

Також слідство зафіксувало, що жінка часто спілкувалася з абонентами,які мали російські номери. Зокрема,йдеться про її чоловіка який після окупації Волновахи, що на Донеччині, поїхав туди жити.

Після деокупації села колишня вчителька втікла до Харкова. Наразі вона перебуває під вартою.

Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаймо, що у четвер, 9 травня, російські хакери здійснили атаку на супутниковий ефір каналів групи StarLightMedia та "Інтер", запустивши трансляцію параду в Москві.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших "Telegram"-овому каналі та Facebook!

Wiki




Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.