СБУ знешкодила мережу прокремлівських пропагандистів у різних регіонах України

СБУ знешкодила мережу прокремлівських пропагандистів у різних регіонах України

Служба безпеки України ліквідувала мережу прокремлівських пропагандистів, які працювали в різних регіонах країни. Зловмисники відкрито виправдовували агресію рф і закликали до окупації всієї території України.

Про це повідомила служба безпеки України.

Для проведення інформаційних диверсій вони створили десятки спеціалізованих профілів у соцмережах та на YouTube.

У Києві правоохоронці викрили місцеву жительку, яка вихваляла путіна та війну росії проти України. Вона створила анонімну сторінку у TikTok, де поширювала свої антиукраїнські дописи, залучаючи до більшості своєї аудиторії росіян.

На Миколаївщині затримано керівника підпільної організації "молода гвардія більшовиків-ленінців", яку дистанційно контролювала російська розвідка. За вказівкою окупантів, учасники групи готували замовні матеріали для підконтрольних кремлю інформагентств, де вихваляли радянський союз та закликали до його відновлення. Для маскування члени групи діяли під різними псевдонімами.

У Дніпропетровській області затримано YouTube-блогера, який отримував від командування Південного військового округу росії замовлення на поширення провокаційних відео щодо ситуації в Україні. У своїх роликах він намагався дискредитувати Сили оборони та поширював фейки про ситуацію на фронті.

У Харкові виявлено прихильника рашизму, який на власному YouTube-каналі прославляв радянський режим та пропагував комуністичну символіку.

Наразі тривають розслідування, спрямовані на з’ясування всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаймо, що служба безпеки перешкодила спробам російської розвідки отримати інформацію про оборону Харкова.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому "Telegram"-овому каналі та Facebook !

Wiki




Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.