Дружина голови Одеської ОВА під час війни набула значну кількість майна

Дружина голови Одеської ОВА Олега Кіпера під час війни набула значну кількість майна. Про це повідомляє «Громадське».

Незадовго до призначення на Одещину посадовець потрапив у скандал — через російський паспорт дружини, Ірини Кіпер. Сам чиновник стверджував, що вона позбулася російського громадянства й отримала українське в липні 2022 року. А втім, журналісти довели, що російський паспорт дружини Олега Кіпера залишався чинним ще в лютому 2023 року.

НАЗК асекретило декларації керівника Одеської ОВА за 2021-2023 роки. Немає його декларацій і в публічній частині реєстру НАЗК. Але Міністерство юстиції, яке керує Державним реєстром прав на нерухоме майно, власності Олега Кіпера не приховує.

За цими даними, більшу частину своєї нерухомості Кіпер набув ще до великої війни. Це квартира в Києві та будинок для відпочинку в Київській області. У 2023 році очільник Одещини отримав у спадщину велику сільськогосподарську ділянку в Одеській області.

По-справжньому вражає перелік майна дружини — Ірини Кіпер. Це 13 об’єктів нерухомості загальною вартістю до мільйона доларів. Половину з цих об’єктів Ірина Кіпер зареєструвала вже після початку російського вторгнення. Так, вона купила два приміщення в Києві під магазини, які здає в оренду.

Війна не завадила їй розвивати свою елітну базу відпочинку в Буковелі — найдешевший номер там зараз коштує понад 5 тисяч гривень за ніч, а окрему віллу можна винайняти за 16 тисяч за добу.

До слова, партнером Ірини Кіпер в Буковелі виявився Василь Кавлак. Зараз він будує в Буковелі найбільший в Україні апарт-готель на 800 номерів. Це вдвічі більше, ніж у теперішньому найбільшому готелі країни, — «Русь» у Києві має лише чотириста номерів.

Те, що сімейний бізнес Кіпера отримав потужний поштовх для розвитку в умовах війни, поки компанії-одноденки вивезли з України майже мільйон тонн продукції на 6 мільярдів гривень, може бути лише збігом. Питання в тому, чи вірите ви в такі збіги. І що думають про них правоохоронці.

Wiki




Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.