Велика Британія вишле військового аташе РФ за «зловмисну діяльність»

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі

Влада Великої Британії збирається вислати військового аташе Росії у відповідь на те, що міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі назвав «зловмисною діяльністю» Москви, пише Reuters.

«Ми вишлемо російського військового аташе, неоголошеного офіцера військової розвідки», – сказав Клеверлі, виступаючи перед парламентом 8 травня.

Крім того, за словами міністра, влада позбавить статусу дипломатичних приміщень кілька обʼєктів нерухомого майна у Великій Британії, повʼязаних з Росією.

Також Велика Британія запровадить нові обмеження на видачу російських дипломатичних віз, зокрема обмежить термін перебування російських дипломатів у країні.

За словами міністра, Велика Британія стала «надзвичайно складним операційним середовищем для російських розвідувальних служб», але вжиті заходи «тільки зміцнять нашу стійкість до російської загрози».

Клеверлі додав, що у відповідь на заходи Великої Британії очікує, що з боку уряду Росії звучатимуть «звинувачення у русофобії, теорії змови та істерія», але британський уряд «не буде обдурений».

«Наша відповідь буде рішучою і твердою. Ми маємо чітке послання Росії: припиніть цю незаконну війну, виведіть свої війська з України, припиніть цю шкідливу діяльність», – сказав міністр.

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила агенції ТАСС, коментуючи рішення Лондона вислати російського військового аташе, що «Росія дасть адекватну відповідь».

Наприкінці квітня двох жителів Великої Британії звинуватили у підпалі складу, на якому зберігалося озброєння, призначене для допомоги Україні. Правоохоронні органи вважають, що це агенти, які діяли за вказівкою влади РФ. Захарова називала звинувачення у причетності Росії до підпалу абсурдними.

Форум

Wiki




Актуально

Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.