Не припинення бойових дій. Стало відомо, про що говоритимуть на саміті миру

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на саміті миру в Швейцарії будуть обговорені три ключові пункти. Серед них обмін полоненими, а також продовольча та ядерна безпека

Як повідомив Володимир Зеленський, Україна очікує, що в рамках проведення Глобального саміту миру вдасться зробити перші кроки в напрямку проведення обміну полоненими у форматі "всіх на всіх", а також цивільних українців, які незаконно утримує країна-агресор Росія.

Не припинення бойових дій. Стало відомо, про що говоритимуть на саміті миру

Володимир Зеленський

Окрім того, президент повідомив, що учасники саміту мають на меті також обговорити і проблеми ядерної та продовольчої безпеки.

При цьому президент підкреслив, що на саміті у Швейцарії будуть присутні ті країни, які хочуть встановлення миру. Також очільник України додав, що російського диктатора Володимира Путіна треба "поставити на місце", бо він у своїх загарбницьких планах не зупиниться тільки на території нашої держави.

Як відзначив Зеленського, "ставити на місце" Путіна потрібно не тільки на полі бою. У цьому контексті він підкреслив, що Російська Федерація є великою країною, і кремлівська влада буде тиснути на своїх людей і відправляти на фронт, не залежного від того чи вони хочуть воювати, чи ні.

Саме тому, підкреслив очільник України, на терористичну Росію потрібно тиснути не тільки на полі бою, а на міжнародній арені, і саме для цього потрібен Глобальний саміт миру.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що у червні в Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру, на якому обговорять припинення війни в Україні. Відомо, що на цей саміт не покликали Росію. Втім, в Кремлі заявили, що і самі би туди не поїхали, бо на зустрічі повинні обговорити "формулу миру" президента Зеленського, яку в РФ вважають нереалістичною. Москва не готова віддавати захоплені території і хоче, щоб їх їй подарували.

При цьому експерти вважають, що Саміт миру не створить передумов для того, щоб між Україною та РФ почалися переговори.

Wiki




Актуально

Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.