Кольє Cartier та 6 мільйонів доходу: що задекларував начальник податкової служби Миколаївщини

ФОТО: АСПЕКТ

Начальник ГУ Державної податкової служби у Миколаївській області Роман Корнєв під час повномасштабної війни придбав нову автівку, а його дружина — кольє від французького ювелірного бренду Cartier за 592 тисячі гривень .

Про це повідомив Nikcenter посилаючись на дані з декларації посадовця.

Окрім коштовного кольє "Juste un clou", придбаного у грудні 2022 року, Ірина Корнєва вже має годинник Rolex Daytona, власницею якого стала у 2016 році. Його вартість у декларації не вказана, але в мережі ціна на нього стартує від півмільйона гривень.

Сам в.о. головного податківця області Роман Корнєв у квітні 2023 року придбав новий Volkswagen id 4 Crozz 2022 року випуску. Згідно з декларацією, авто обійшлося йому всього в 150 тисяч гривень. Однак ціна на такий Volkswagen на сайтах продажу автомобілів стартує від 1,3 мільйона.

Родина Корнєвих з 2019 року володіє житловим будинком площею 237 квадратів та земельною ділянкою на 1200 кв. м у Волинській області, звідки посадовець родом.

На банківських рахунках Корнєв із дружиною зберігають близько 15 тисяч гривень і 2 тисячі євро. Готівкою – 4,5 тисячі доларів, 10 тисяч євро та 45 тисяч фунтів стерлінгів.

Ірині Корнєвій зберігає 780 тисяч гривень, 9 тисяч доларів, 9,5 тисяч євро, та 250 тисяч злотих у готівці.

Загалом торік родина Корнєвих отримала понад 6,2 мільйона гривень доходу.

Серед них понад 5,6 мільйона гривень – дохід дружини посадовця від зайняття підприємницькою діяльністю, 25 тисяч гривень соцвиплат та дохід від відчуження рухомого майна. Сам чиновник отримав понад 600 тисяч, серед яких зарплатня в ДПС – 182 тисячі, а також грошове забезпечення військовослужбовців у розмірі 419 тисяч гривень.

Раніше Сергій Корнєв був керівником столичного ТОВ "Спас Безпека" та приватного підприємства "Кобра-Луцьк", зареєстрованого у Волинській області. В реєстрі юридичних осіб також зазначено, що він є власником ГО "Волинський обласний спортивний клуб "Отаман". У 2022 році він подавав свою кандидатуру на посаду заступника начальника ДПС у Миколаївській області, а у 2023 став в.о. начальника податкової служби.

А очільник Нацполіції в Миколаївській області Сергій Махно заробив за рік 894 тисячі 438 гривень, при цьому не має нерухомості. Готівкою очільник поліції Миколаївщини зберігає: 215 тисяч гривень та 20 тисяч доларів США. На банківському рахунку — 119 тисяч 698 гривень та 1243 гривень. Його дружина у банку тримає всього 2075 гривень.

Також заступник голови Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі торік збільшив свої валютні та гривневі заощадження. Так у порівнянні із 2022 роком, доларової готівки в Олександра Трайтлі побільшало з 18 тисяч до 19,5 тисячі, євро з 4 тисяч до 9 тисяч, а гривень з 8 тисяч до 9,5 тисячі. У банку заощаджень також побільшало з 73 тисяч 882 гривень до 98 тисяч 657 гривень.

Віцемер Миколаєва, який підозрюється у корупції, за рік заробив майже мільйон. Віцемер прозвітував, що у нього майже "ні кола ні двора". Єдине, що належить виключно посадовцю — земельна ділянка 0,1 га у Миколаєві. У родини з джерел доходу: заробітна плата Юлії в Національному університеті кораблебудування – 64 тисяч гривень, пенсія Сергія Коренєва – 66 тисяч гривень та зарплата чиновника – 826 тисяч.

Wiki




Хартия

Хартия

Присоединяйтесь к обсуждениям на сайте Хартия и читайте последние новости. Мы предоставляем платформу для анализа событий и выражения мнений.